Verzenden

€0,- vanaf €150,-

 
Bespan-
service
My cart
Tel: 06-22399260
Categorieën
Zoeken
Template Settings

Racket advies

Racketadvies Tennissupplies.nl

Op zoek naar een nieuw tennisracket en door de bomen het bos niet meer zien? Met onze informatie wordt het kiezen van een racket gemakkelijker. Geen enkel racket is hetzelfde.

Er zijn veel verschillende soorten en type rackets. Zo zijn er rackets speciaal gemaakt voor  wedstrijd spelers en rackets voor recreatieve spelers.

Bij aankoop van een nieuw racket is het belangrijk dat je een racket zoekt dat aansluit bij  jouw speelstijl. Zo kan een te zwaar racket leiden tot arm en schouder klachten, terwijl een te licht racket te weinig power geeft. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eigenschappen, die belangrijk zijn bij de aankoop van een tennisracket. De belangrijkste punten waar je op moet letten zijn:

 

Balans

De balans van een tennisracket wordt altijd in mm weergegeven. De balans van een racket geeft aan waar het zwaartepunt van het racket ligt. Zit het zwaartepunt in de top van het racket, of zit het zwaartepunt meer in de steel. Als het gewicht van het racket meer naar de top van het racket zit (Topweight rackets) betekent dit, dat er in deze rackets meer power zit. Zit het gewicht meer in de richting van het hart en de steel van het racket, dan geeft dit racket meer controle. Deze rackets worden ook wel Handleweight rackets genoemd. Een goed voorbeeld hiervan is de Wilson Pro Staff Six One 90 BLX2, Het racket waar Roger Federer mee speelt

 

Performance

De performance van een tennisracket geeft aan waarvoor het racket het meest geschikt is. De performance wordt altijd aangeduid in termen van power en control. Met name recreatieve tennissers zullen voordeel hebben van een racket dat vooral power oplevert. Dit zijn over het algemeen makkelijk hanteerbare rackets. Top spelers en echte wedstrijd spelers zijn meestal op zoek naar rackets met meer controle. Zij kiezen daarom vaak voor een control racket.

Voor spelers die opzoek zijn naar zowel controle als power, bestaat er een middenklasse, de Allround rackets.

 

Gewicht

Een van de belangrijkste eigenschappen is het gewicht van een tennisracket. Een verkeerd gekozen racket met een te zwaar of te licht gewicht kan tot blessures leiden. Het gewicht van rackets ligt gemiddeld tussen 250 en 350 gram. Met name recreatieve spelers zullen veel plezier hebben van een licht racket, aangezien dit makkelijk speelt en deze rackets zeer goed hanteerbaar zijn. Ook zijn de lichte rackets  erg geschikt voor jeugdspelers en voor spelers met arm en schouder klachten. Wedstrijd- en competitiespelers zullen meestal voor een wat zwaarder racket kiezen. De echte toppers onder ons kiezen vaak een racket in de zwaarste gewichtsklasse (350> gram).

Comfort

De laatste belangrijke eigenschap is het comfort van een tennisracket. Voor de recreatieve en beginnende tennisser is het aan te raden om te beginnen met een racket dat veel comfort biedt (Superieur). Rackets in deze categorie zorgen ervoor dat de bal niet altijd perfect hoeft te worden geraakt, om toch een goede bal te kunnen slaan.  Bij rackets met gemiddeld comfort (Gemiddeld) moet de bal exact in het midden geraakt worden. Wanneer dit niet gebeurt voelt het oncomfortabel aan en zal de geslagen bal ook niet het gewenste effect bereiken.

 

Bij het kopen van een racket is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden en een zorgvuldige keus te maken voor een racket dat past bij jouw niveau en speelstijl. Het is daarom verstandig jezelf goed te informeren en te laten adviseren, voordat je een nieuw racket koopt of gaat testen. Een goed racket is de basis voor speel plezier en succes op de tennisbaan!

Blijft het na onze informatie moeilijk om een passend racket te kiezen en wil je graag een extra advies, dan kunnen we je zeker verder helpen. Stuur ons dan even een mailtje. Info@tennissupplies.nl,

Veel tennisplezier!
Tennissupplies.nl1. Power Racketeigenschappen


Balans: Topweight
Performance: Power
Gewicht: Licht
Comfort: Superieur

Spelereigenschappen


Swing: Kort en Langzaam
Speler: Gevorderd / Recreatie
Power / Controle: Vooral power
Speelsterkte: 6-7-8-9

2. Power-Allround Racketeigenschappen


Balans: Topweight / Even-Balance
Performance: Power / Allround
Gewicht: Licht / Medium
Comfort: Goed

Spelereigenschappen


Swing: Kort en Langzaam / Germiddeld
Speler: Gevorderd / Competitie / Recreatie
Power / Controle: 75% Power, 25% Controle
Speelsterkte: 5-6-7-8-9

3. Allround Racketeigenschappen


Balans: Even-Balance
Performance: Allround
Gewicht: Medium
Comfort: Goed

Spelereigenschappen


Swing: Gemiddeld
Speler: Gevorderd / Competitie / Recreatie
Power / Controle: 50% Power, 50% Controle
Speelsterkte: 3-4-5-6-7-8-9

4. Allround-Control Racketeigenschappen


Balans: Even-Balance / Handleweight
Performance: Allround / Control
Gewicht: Medium / Zwaar
Comfort: Goed / Gemiddeld

Spelereigenschappen


Swing: Gemiddeld en Snel
Speler: Gevorderd / Competitie / Toernooi
Power / Controle: 25% Power, 75% Controle
Speelsterkte: 3-4-5-6-7

5. Control Racketeigenschappen


Balans: Handleweight
Performance: Control
Gewicht: Zwaar
Comfort: Gemiddeld

Spelereigenschappen


Swing: Snel
Speler: Top / Toernooi
Power / Controle: Hoofdzakelijk Controle
Speelsterkte: 1-2-3-4-5